Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Lär känna vår kirurg Said Saidan på Nordiska Kliniken!

Said Saidian är en värdefull del av vårt plastikkirurgiska team på Nordiska Kliniken och under tiden han arbetat hos oss har han etablerat sig som en av våra mest uppskattade plastikkirurger, känd för sin noggrannhet och sitt engagemang för patienternas välbefinnande.

Lär känna Said och hans intresse för plastikkirurgi, där han delar med sig av vad som motiverade honom att välja denna karriär och vad som fortsätter att inspirera honom i hans arbete.

Vem är Said Saidan, och hur länge har du arbetat som plastikkirurg?

Jag är överläkare och specialist i plastikkirurgi vid Nordiska Kliniken. Jag har arbetat med rekonstruktiv plastikkirurgi sedan 2004 och med estetisk plastikkirurgi sedan 2010.

Vad var det som motiverade dig att välja plastikkirurgi som din specialisering?

Jag började intressera mig för rekonstruktiv plastikkirurgi under åren 1999- 2001 då jag arbetade på sjukhus och inom specialiteten ”Handkirurgi” som bl.a behandlar sjukdomar, skador samt missbildningar i just händer. På den tiden hade vi ett mycket tätt samarbete med plastikkirurgerna på sjukhuset när det gällde just rekonstruktion av händer efter skador och olycksfall.

Efter många lyckade samarbeten började jag utveckla ett starkt intresse för att kunna hjälpa patienterna genom rekonstruktiv plastikkirurgi. Senare på den vägen kom jag i kontakt med och utvecklade allt starkare intresse för privat sjukvård och estetisk plastikkirurgi.

Vad uppskattar du mest med ditt yrke, och vad driver dig att fortsätta utvecklas inom det?

Jag känner en stark passion och stolthet över mitt yrke som plastikkirurg. Jag arbetar med att förbättra andra människors livskvalitet och har som mål att uppnå bästa möjliga resultat utifrån varje patients individuella förutsättningar samt specifika önskemål. Jag arbetar med stor noggrannhet, med fokus på patienten och lämnar inget åt slumpen. Mitt mål är att ständigt utvecklas och bli bättre på min profession.

Vilka faktorer anser du är viktiga att överväga när man väljer kirurg och klinik?

Det är väldigt viktigt att göra en bra ”research” innan man väljer klinik och kirurg. Jag rekommenderar att patienterna går på konsultation hos olika kirurger och väljer den kirurg som de får bäst förtroende för.

Du är en framstående specialist bakom BBL-tekniken, hur kommer det sig att du valde att specialisera dig på det?

Innan jag började med BBL hade jag i många år arbetat med fettransplantationer till bröst för rekonstruktion efter bröstcancer samt fettransplantationer till ansikten efter olika ansiktsmissbildningar. Jag behärskade tekniken väl och noterade ett allt större intresse från mina patienter inom den privata vården för stussförstoring med kroppseget fett.

På den tiden fanns det inte många plastikkirurger som utförde denna operation i Sverige och många patienter behövde åka utomlands, till bl.a. USA, Spanien och Turkiet, för att kunna få hjälp. Det innebar förutom stora kostnader även stora risker för patienterna. Därför ansåg jag att det fanns ett behov att utveckla en trygg och säker metod för att kunna hjälpa våra patienter här i Norden, med en mycket högre standard än det som kunde erbjudas på andra kliniker utomlands.

Du kan enkelt boka konsultation hos Said via vår onlinebokning. 

Onlinebokning

Naturliga resultat med bröst som är anpassade till kroppen

Läs om bröstförstoring

Den enda metod som tar ett helhetsperspektiv på bröstingrepp

Läs om NK-metoden